Echipamentul de protecție în lupta cu COVID-19, care a fost donat de China a ajuns la Chișinău

Republica Moldova a recepționat în această dimineață un lot de trei tone de ajutor umanitar din China. Este vorba despre echipamente de protecție necesare pentru sistemul medical în...

Republica Moldova a recepționat în această dimineață un lot de trei tone de ajutor umanitar din China. Este vorba despre echipamente de protecție necesare pentru sistemul medical în lupta cu COVID-19. La evenimentul de recepționare au fost prezenți președintele Igor Dodon, ambasadorul chinez în țara noastră Zhang Yinghong, ministrul Sănătății, Viroca Dumbrăveanu, alți membri ai Guvernului, transmite Breaking News.

Autoritățile de la Chișinău au mulțumit Chinei pentru acest ajutor extrem de necesar în perioada răspândirii pandemiei.

Ambasadorul chinez a declarat că lupta cu COVID-19 este una comună pentru întreaga omenire, de aceea este important ca toate țările să își unească eforturile pentru combaterea acestei pandemii.

”Președintele Igor Dodon gestionează corect această luptă și sunt convins că Moldova va învinge acest virus”, a declarat ambasadorul.

Șeful statului a menționat că acesta este al doilea lot de ajutor umanitar din China pe care îl primește Moldova. Primul lot de teste a fost recepționat săptămânile trecute.

Președintele țării a anunțat că, săptămâna viitoare, cu suportul Chinei și Federației Ruse care a pus la dispoziția Republicii Moldova un avion militar, vor fi aduse în țara noastră încă 40-45 de tone de consumabile, medicamente, teste și utilaje necesare, pentru a face față acestei pandemii.

”Sunt ferm convins că, împreună cu specialiștii și partenerii noștri, vom trece peste această provocare”, a declarat președintele. Ministrul Sănătății a precizat că echipamentul de protecție va fi distribuit, începând de astăzi, instituțiilor medicale cu profil COVID în funcție de necesități.

In this article