PACE îi acuză pe cei din PAS de abuz de putere și presiune politică (VIDEO)

Echipa PACE a fost ilegal împiedicată să desfășoare o întâlnire cu colectivul spitalului raional Criuleni, deși avea permisiunea și confirmarea din partea administrației. Potrivit comunicatului de presă, după...

Echipa PACE a fost ilegal împiedicată să desfășoare o întâlnire cu colectivul spitalului raional Criuleni, deși avea permisiunea și confirmarea din partea administrației. Potrivit comunicatului de presă, după ce au primit permisiunea de a comunica personalului spitalului programul Partidului, astăzi au fost anunțați să nu mai vină, pe motiv că la această oră sunt așteptați cei de la PAS.

Mai mult, directorul spitalului a încercat să-i convingă de faptul că PAS a depus cerere încă acum 3-4 zile, deși vineri le-a dat asigurări reprezentanților PACE că ziua și ora pentru ei sunt disponibile.

„Este evident că avem aici un abuz din partea PAS și presiuni asupra administrației spitalului. Este un lucru inacceptabil și atragem atenția CEC, a observatorilor, misiunii Promo-LEX asupra folosirii resurselor administrative în favoarea PAS”, declară reprezentanții PACE.

Totodată, echipa PACE vine și cu probe audio, sub forma unor înregistrări telefonice, care confirmă cele notate mai sus. În discuția telefonică, secretara confirmă că vineri, când au făcut demersul, nu exista nicio o cerere de la PAS.https://www.youtube.com/embed/mtO7hnw_bbs
Cu o reacție a venit și liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, într-o intervenție LIVE pe pagina sa de Facebook și a condamnat acțiunile PAS-ului.

„Se mimează democrația și se instaurează dictatura în politicul moldovenesc. Cât de ipocriți să fiți voi cei de la PAS să vorbiți despre integritate, corectitudine, stat de drept și să dați telefoane ”de sus”. Voi încă nu ați ajuns să conduceți țara. Nu devreme vă bateți joc și vă puneți pe voi mai importanți decât tot ce se întâmplă în țara asta. Astfel de abuzuri trebuiesc oprite, condamnate. Înțeleg că ei se tem și au început să folosească forța, au început să facă abuz de putere”, declară Cavcaliuc.

PACE a cerut CEC, Consiliului Concurenței și altor instituții internaționale să se autosesizeze pe marginea acestei nedreptăți.

In this article