După tragedia de la Piatra Neamț, vor fi inițiate verificări în spitalele din Republica Moldova

Toate instituțiile medico-sanitare publice din Republica Moldova urmează să fie autoevaluate suplimentar cu privire la respectarea tuturor măsurilor de protecție antiincediare, anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecție Socială...

Toate instituțiile medico-sanitare publice din Republica Moldova urmează să fie autoevaluate suplimentar cu privire la respectarea tuturor măsurilor de protecție antiincediare, anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecție Socială informează, după incendiul devastator din Secția de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț, România.

„Vor fi desfășurate instruiri privind elementele cheie în prevenirea antiincediilor și informarea pacienților și personalului medical referitor la măsurile de evacuare în cazul situațiilor excepționale”, spun reprezentanții Ministerului Sănătății.

La moment, în instituțiile medicale sunt internați 3163 pacienți confirmați cu infecția COVID-19. Conducerea MSMPS coordonează și comunică permanent cu Direcția generală asistență socială și sănătate a municipiului Chișinău și cu instituțiile medicale raionale, privind internarea pacienților.

„Informăm că, la moment situația este una stabilă, paturi sunt suficiente, iar în cazul suplinirii locurilor în unele instituții, pacienții sunt redirecționați către alte instituții medicale”, se arată într-un comunicat.

MSMPS reiterează apelul său către populație să respecte toate măsurile de protecție și să se adreseze imediat la medicul de familie sau la Serviciul 112, în caz de urgențe.

Amintim că zece pacienți care erau bolnavi de COVID și erau intubați au decedat după ce un incendiu a izbucnit sâmbătă după-amiază la Secția ATI din incinta Spitalului Județean Piatra Neamț, potrivit celui mai nou bilanț. Alte șapte persoane, între care un medic care a suferit arsuri extinse, sunt în stare gravă. Încă trei cadre medicale – un medic și două asistente – au primit îngrijiri pentru arsuri, dar starea lor este mai bună și nu necesită internare.

In this article