După Maia Sandu și Andrei Năstase, încă un actor politic își asumă meritele ajutorului românesc pentru Moldova

După liderii PAS şi PPDA, Maia Sandu și, respectiv, Andrei Năstase, încă un actor politic își asumă meritele ajutorului românesc pentru Moldova. Este vorba despre Ana Guţu, secretar...

După liderii PAS şi PPDA, Maia Sandu și, respectiv, Andrei Năstase, încă un actor politic își asumă meritele ajutorului românesc pentru Moldova.

Este vorba despre Ana Guţu, secretar de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova , care spune că avut şi ea o discuție cu premierul român Ludovic Orban, căruia i-a mulțumit pentru sprijin.

„Amintesc că acest ajutor frățesc al României este unul dezinteresat, completamente gratuit și nu implică nicio cheltuială din bugetul public al R. Moldova”, a declarat Ana Guțu.

Şi lidera PAS, Maia Sandu, a fost acuzată anterior că îşi atribuie meritele altora pentru ajutorul acordat de România Republicii Moldova, în perioada pandemiei de coronavirus.

Într-o postare pe Facebook, deputatul Platformei DA, Inga Grigoriu a taxat-o pe Sandu şi a acuzat-o de faptul că manipulează opinia publică: „Constat cu regret că unii nu au rezistat acestei tentații – de a manipula opinia publică. Că au prins la curaj în folosirea din gros a populismului, isterizarea societății și utilizarea acelorași instrumente ca și precedenții, cât și a actualilor”, a scris Inga Grigoriu.

In this article