Duminică, 19 februarie, ora 13:00, va fi organizat un miting, pentru a obliga Guvernul să plătească integral facturile pentru lunile de iarnă

Toți cetățenii Republicii Moldova, care sunt nemulțumiți de tarifele mari pentru gazele naturale, energie electrică și termică, sunt îndemnați să iasă duminică, 19 februarie, la ora 13:00, în...

Toți cetățenii Republicii Moldova, care sunt nemulțumiți de tarifele mari pentru gazele naturale, energie electrică și termică, sunt îndemnați să iasă duminică, 19 februarie, la ora 13:00, în fața Parlamentului, acolo unde va fi organizat un miting pașnic. Scopul acțiunii este de a obliga Guvernul să achite facturile pentru lunile decembrie, ianuarie și februarie. Îndemnul a fost făcut astăzi, de către reprezentanții Mișcării Pentru Popor, în cadrul unei conferințe de presă.

Unul dintre reprezentanții Mișcării Pentru Popor, vicepreședintele Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a declarat că decizia de a organiza un miting a fost luată în urma consultărilor cu cetățenii, care se plâng de facturile mari și de zero susținere din partea autorităților.

„Ca de fiecare dată, ne consultăm cu cetățenii, întrucât opinia oamenilor este foarte importantă pentru noi. Mitingul din 19 februarie va fi unul pașnic, va fi organizat și un marș, în cadrul căruia vom pleda pentru achitarea din partea Guvernului a facturilor pentru lunile de iarnă. Am decis să mergem în fața Parlamentului, deoarece această instituție trebuie să reprezinte interesele cetățenilor, chiar dacă nu o mai face în ultima perioadă. Mișcarea Pentru Popor va solicita, în primul rând, respectarea drepturilor cetățenilor noștri. Cu toții vă doriți ca facturile dvs. să fie compensate, mai ales că Guvernul are bani pentru asta. Vă așteptăm cu mare drag duminică, 19 februarie, la ora 13:00, în fața Parlamentului”, a declarat deputatul Marina Tauber.

Mișcarea Pentru Popor a fost creată pe 3 februarie, în contextul crizelor fără precedent cu care se confruntă Republica Moldova și cetățenii ei. Din această mișcare fac parte reprezentanții mai multor forțe politice, asociații obștești, aleși locali și activiști civici din Republica Moldova. Acum o săptămână, Mișcarea Pentru Popor a inițiat colectarea semnăturilor cetățenilor, pentru a obliga Guvernul să plătească integral facturile pentru energia electrică, termică și gazele naturale timp de trei luni de iarnă (decembrie 2022 – februarie 2023), pentru consumatorii casnici. În doar o săptămână, Mișcarea Pentru Popor a adunat peste 140 de mii de semnături de la cetățeni.

De asemenea, reprezentanții acestei mișcări fac apel către societatea civilă și întreaga clasă politică, indiferent de culoarea sau orientarea externă, inclusiv pe primarul municipiului Chișinău, liderul MAN, Ion Ceban, socialiști și comuniști, să sprijine această inițiativa socială de colectare a semnăturilor, dar și alte acțiuni ale Mișcării Pentru Popor.

In this article