Dumbrăveanu: În stânga Nistrului va fi deschis un laborator pentru efectuarea testelor la COVID-19

Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat că în stânga Nistrului va fi activat un laborator virusologic unde vor fi efectuatele testele la COVID-19, transmite Breaking News. Potrivit ministrului,...

Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat că în stânga Nistrului va fi activat un laborator virusologic unde vor fi efectuatele testele la COVID-19, transmite Breaking News.

Potrivit ministrului, experții de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) au instruit 7 specialiști din regiunea transnitreană, care vor testa persoanele suspecte la COVID-19.

Un alt laborator atestat de ANSP va fi deschis la Bălți, unde vor fi prelevare probe pentru testele COVID-19 de la cetățenii din regiunea de nord a țării.

În cel mai apropiat timp, ANSP va inaugura alte două laboratoare virusologice la Chișinău.

De asemenea, alte două laboratoare private din Chișinău efectuează teste pentru depistarea coronavirusului. Prelevarea probelor are loc în baza recomandărilor ANSP și OMS.

Până în prezent, în laboratorul ANSP din Chișinău au fost efectuate 281 de teste preluate pentru cetățenii din stânga Nistrului.

 

In this article