Dumbrăveanu, despre starea pacienților cu COVID-19: O persoană este conectată la aparatul de respirație artificială

Una dintre cele 23 de persoane infectate cu Covid -19 se află în stare extrem de gravă. Informația a fost prezentată, luni dimineața, de ministrul Sănătății, Muncii și...

Una dintre cele 23 de persoane infectate cu Covid -19 se află în stare extrem de gravă. Informația a fost prezentată, luni dimineața, de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, transmite Breaking News.

Pacienta este conectată la aparatul de respirație artificială, iar medicii fac tot posibilul pentru a salva viața bolnavului. Alte 3 persoane sunt în stare satisfăcătoare, iar 19 – au o stare de sănătate de gravitate medie.

Printre cei 23 de pacienți internați cu Covid 19 se află și un copil de 8 ani. Este primul caz de infectare cu coronavirus al unui copil în Moldova.

Ministrul a precizat că din cele 23 de cazuri de infectare 13 sunt de import, iar 10 – cu transmitere locală. În situațiile de transmitere locală este vorba despre contactul cu rudele. Sunt focare de Covid 19 în care sunt infectați membrii familiei.

„Ceea ce denotă faptul că măsurile ce trebuie să fie întreprinse vor fi destul de drastice. Situația este complicată și măsurile vor fi destul de complexe”, a declarat Dumbrăveanu.

Ministrul a îndemnat din nou populația să se abțină de la deplasările fără necesitate și contactele cu alte persoane. Dumbrăveanu a accentuat necesitatea instituirii regimului de autoizolare pentru grupul de risc și anume persoanele vârstnice, cardiace, diabetice și care suferă de boli respiratorii.

 

 

In this article