Dumbrăveanu: „Acei care atât de iscusit au dat sfaturi pe Facebook, să vină acum și să le implementeze”

Ministra în exercițiu a Sănătății spune că după demisia sa și a secretarilor de stat din cadrul instituției procesele vor fi reglementate de către un nou secretar, numit...

Ministra în exercițiu a Sănătății spune că după demisia sa și a secretarilor de stat din cadrul instituției procesele vor fi reglementate de către un nou secretar, numit recent în funcție, dar și de către echipele direcțiilor. „În noiembrie 2019, când a plecat fostul Guvern, au plecat și secretarii de stat și a rămas o singură persoană. Exact același lucru se întâmplă și acum. Secretarii de stat sunt persoane cu statut de demnitate publică, ce au dreptul să plece odată cu persoanele cheie din funcție. Acum e timpul celor care atât de iscusit dădeau sfaturi pe Facebook să vină și să le implementeze”, a declarat Viorica Dumbrăveanu la emisiunea Puterea a Patra de la N4, transmite breakingnews.md cu referire la UNIMEDIA.

„Nimeni nu poate să ne învinuiască că nu am asigurat continuitate. Noi am identificat o persoană și eu îi mulțumesc noului secretar de stat, care a fost desemnat de Guvern.

Noi am promis suportul nostru și noi nu ne retragem. Atunci când am venit în noiembrie 2019 în funcția de ministru, exact așa secretarii de stat și-au dat demisia și s-a găsit un secretar de stat în cadrul ministerului care ne-a întâlnit și la o săptămână și-a depus cererea de demisie.

Noi ne-am făcut munca, iar acei care atât de iscusit au dat sfaturi pe Facebook, eu fac un apel să vină și să le implimenteze în practică și eu cu mare drag nu o să mă uit doar ca observator, dar, când va fi nevoie, mă voi implica”, a adăugat Viorica Dumbrăveanu.

Ministra nu a dat nume, dar a lăsat să se înțeleagă faptul că se referă la fosta ministră a Sănătății din Guvernul condus de Maia Sandu, Ala Nemerenco. Aceasta a criticat dur și constant modul în care a fost gestionată pandemia de către Viorica Dumbrăveanu.

Ministra Sănătății a anunțat că demisionează din funcție din data de 1 ianuarie 2021, odată cu plecarea din fruntea Guvernului a premierului Ion Chicu.

Guvernul Chicu, învestit în noiembrie 2019, a anunțat că demisionează pe 23 decembrie 2020, cu o zi înainte de învestirea noului șef de stat. Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing de presă, organizat de șeful statului în funcție, Igor Dodon, în ultima sa zi de mandat prezidențial.

Chicu a anunțat că va asigura interimatul funcției până la 1 ianuarie 2021.

La ultima ședință de Guvern, cei patru secretari de stat de la Ministerul Sănătății au demisionat. Împreună cu aceștia au demisionat și alți sceretari de stat, de la alte ministere, în total fiind vorba despre 10 persoane.

Premierul Chicu spune că Secretarii de Stat au demisionat din proprie inițiativă, după ce au înțeles că cel mai probabil Guvernul va demisiona.

In this article