Drone ucrainene au lovit un terminal petrolier din Sankt Petersburg

Pentru prima dată de la începutul războiului din Ucraina, Ministerul rus al Apărării a raportat interceptarea unei drone în regiunea Leningrad, situată în jurul marelui oraș Sankt Petersburg,...

Pentru prima dată de la începutul războiului din Ucraina, Ministerul rus al Apărării a raportat interceptarea unei drone în regiunea Leningrad, situată în jurul marelui oraș Sankt Petersburg, potrivit BBC.

Guvernatorul Sankt Petersburgului, Alexander Beglov, a declarat că „nicio persoană nu a fost rănită în legătură cu incidentul care a avut loc în regiunea Leningrad”.

„Investigațiile sunt în curs de desfășurare”, a adăugat el.

Canalul Telegram Baza susține că au existat trei drone – două au căzut în Golful Finlandei, iar o alta a căzut pe teritoriul unui terminal petrolier, unde, potrivit sursei citate, a avut loc o explozie și un incendiu pe o suprafață de 130 de metri pătrați.

De asemenea, Ministerul rus al Apărării a raportat de asemenea că, pe timp de noapte, sistemele de apărare aeriană au doborât o dronă în regiunea Moscovei. Potrivit datelor preliminare, nu s-au înregistrat victime sau pagube.

Atacul asupra unui depozit de petrol din regiunea rusă Leningrad de către drone ucrainene în noaptea de 17 spre 18 ianuarie a fost o operațiune specială a serviciilor de informații ale apărării din Ucraina.

Cotidianul ucrainean Pravda a citat o sursă din cadrul Serviciului de Informații al Apărării ucrainene care a confirmat atacul.

„Aceasta este o operațiune a Serviciului de Informații al Apărării care implică mijloace ucrainene moderne. Colectarea de date continuă și există lovituri confirmate asupra țintelor.

Acum, instalațiile militare din Sankt Petersburg și Leningrad Oblast sunt în raza de acțiune a forțelor ucrainene”, a afirmat sursa citată, care a preferat să-și păstreze anonimatul.

La întrebarea dacă este prima dată când dronele ucrainene atacă regiunea Leningrad (care nu include orașul Sankt Petersburg, dar este situată în jurul acestuia), sursa a răspuns: „Nu este prima dată, dar de data aceasta există diferențe, iar inamicul le-a simțit”.

Potrivit presei ruse, Terminalul petrolier din Petersburg este cel mai mare terminal rusesc de transbordare a petrolului din regiunea baltică.

In this article