Droguri în valoare de 135 000 lei, ridicate de către Poliția Capitalei. Bănuitul cercetat penal în stare de arest

Polițiștii au intrat în posesia unei informații operative despre activitatea infracțională a unui tânăr, fiind dispuse mai multe măsuri speciale de investigare în stabilirea tuturor circumstanțelor și acumularea...

Polițiștii au intrat în posesia unei informații operative despre activitatea infracțională a unui tânăr, fiind dispuse mai multe măsuri speciale de investigare în stabilirea tuturor circumstanțelor și acumularea materialului probatoriu.

La data de 14 ianuarie curent, în urma acțiunilor întreprinse de ofițerii Secției investigare infracțiuni și urmărire penală a Inspectoratului sec. Botanica din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, sub conducerea procurorului din cadrul Procuraturii mun. Chișinău oficiul Botanica, pe bd. Decebal din Capitală , a fost reținut în flagrant în timp ce plasa droguri în ascunzișuri pentru ulterioara realizare, un bărbat de 23 de ani, locuitor al mun. Chișinău.

Ulterior, au fost efectuate percheziții autorizate la domiciliul suspectului, în rezultatul cărora au fost ridicate aproximativ 450 gr. de substanțe narcotice marijuana, 6 pachete de tip zip-lock în care se afla masă vegetală de culoare verde cu miros specific, un cântar și un dispozitiv confecționat artizanal destinat consumului de droguri. Totodată, ofițerii de investigație au stabilit că tânărul realiza drogurile prin intermediul aplicației „TELEGRAM„.

Toate drogurile depistate au fost ridicate, sigilate conform procedurii și îndreptate la CTC-EJ al IGP, pentru a fi supuse expertizei chimice.

Valoarea drogurilor pe piața neagră depășește suma de 135 000 de lei.

În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina. Acesta nu este la prima abatere de la lege, anterior fiind judecat pentru infracțiuni analogice.

Tânărul a fost plasat în arest pentru 30 de zile și este cercetat penal pentru ,, Circulația ilegală a drogurilor, iar conform legislaţiei penale în vigoare, riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 de ani.

În continuare se întreprind acţiuni speciale de investigaţii și de urmărire penală în vederea documentării tuturor circumstanțelor și stabilirii altor persoane complice la săvârșirea infracțiunii.

In this article