Droguri de peste 200 mii de lei, scoase din circuit: Un tânăr, arestat

Un tânăr  de 24 de ani a fost reținut în flagrant de polițiștii  Inspectoratului de Poliție Botanica, în timp ce comercializa droguri, prin plasarea acestora în ascunzișuri. Oamenii legii au...

Un tânăr  de 24 de ani a fost reținut în flagrant de polițiștii  Inspectoratului de Poliție Botanica, în timp ce comercializa droguri, prin plasarea acestora în ascunzișuri.

Oamenii legii au intrat în posesia unei informații operative despre activitatea infracțională  a tânărului privind  comercializarea  drogurilor pe teritoriul capitalei. Astfel,  polițiștii de comun cu procurorii Procuraturii mun. Chișinău, Oficiul Botanica, au dispus mai multe măsuri de investigație și urmărire penală pentru stabilirea circumstanțelor și acumularea materialului probatoriu.

În cadrul acțiunilor procesual penale s-a stabilit că acesta împacheta drogurile de tip PVP  în cantități mai mici, ulterior le plasa în ascunzișuri pe teritoriul mun. Chișinău.

„Marfa” era comercializată de suspect prin intermediul  aplicației ,,Telegram”.

Urmare a percheziției autorizate la domiciliul tânărului,  polițiștii au depistat și ridicat 300 gr. de  PVP,  marijuană 50 gr., un cântar de mici dimensiuni precum și alte obiecte pentru ambalarea drogurilor.

Suspectul nu este  la prima abatere de la lege, anterior fiind judecat pentru infracțiuni analogice.

Toate probele depistate au fost ridicate și îndreptate pentru a fi efectuate expertizele de rigoare. 

Valoarea drogurilor pe piața neagră depășește suma de 200 000 de lei.

Tânărul a fost plasat în arest pentru 30 de zile și este cercetat penal pentru ,, Circulația ilegală a drogurilor în proporții deosebit de mari,  iar  conform legislaţiei penale în vigoare,  riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 de ani.

În continuare polițiștii și procurorii  întreprind acţiuni  în vederea documentării tuturor circumstanțelor și stabilirii altor persoane complice la săvârșirea infracțiunii.

In this article