Droguri de 3.000.000 lei – ridicate și cinci persoane reținute din Chișinău, Tiraspol și un solist din Ucraina al unei trupe rock

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii antidrog și ai DGUP din cadrul Poliției, au reținut trei bărbați și două femei pentru trafic de droguri, de la care au fost ridicate...

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii antidrog și ai DGUP din cadrul Poliției, au reținut trei bărbați și două femei pentru trafic de droguri, de la care au fost ridicate droguri de circa 3.000.000 lei.

Cei cinci membri ai grupului criminal organizat sunt trei bărbați și două femei, cu vârste cuprinse între 19 și 29 de ani. Trei din aceștia sunt din Chișinău, o femeie din Tiraspol, iar un învinuit este din Ucraina, cu activitate în lumea muzicii, în calitate de solist al unei trupe rock. Majoritatea lor aveau rolul de livrare a drogurilor, timp în care purtarea unei peruci pe cap era obligatorie.

Faptele-și au debutul la finele lui 2022, atunci când un student din anul patru al unei instituții de învățământ superior și-a început activitatea de curier al unui magazin de droguri pe internet. După ce a fost avansat la funcția de depozitar-ambalator, acesta și-a închiriat un apartament în Chișinău, pentru ca activitatea să nu-i fie deconspirată. Iar pentru ca să-și ușureze munca ilegală de plasare a drogurilor în ascunzișuri pentru clienți, acesta și-a cumpărat și un automobil.

Ulterior, acesta și-a lărgit echipa, după ce a convins-o pe prietena cu vârsta de 19 ani să se implice în activitatea grupului, precum și un pe un alt tânăr de 20 de ani. Aceștia primeau a câte $1 pentru fiecare pachețel de drog ambalat, timp în care studentul era la ore.

Acesta din urmă a fost reținut în momentul în care se deplasa în Chișinău pentru ca să plaseze drogurile în ascunzișuri. Oamenii legii au depistat marijuana în automobilul acestuia, precum și două kilograme în apartament, inclusiv cocaină, heroină, hașiș, PVP, stupefiante de tip MMDA (ecstasy sub formă de praf), subutex și mefedronă. De asemenea, au fost ridicate peste 20.000 lei care ar proveni din vânzarea de droguri. Urmare a cercetării comunicării lui pe internet cu clienții, oamenii legii ridicat din ascunzișuri jumătate de kilogram de hașiș și jumătate de kilogram de mefedronă.

În următoarea zi, au fost reținuți alți doi complici ai celor trei – o locuitoare din regiunea transnistreană cu vârsta de 28 de ani și un cetățean al Ucrainei cu vârsta de 29 de ani, care activa în calitate de solist al unei trupe rock. În cadrul grupului criminal organizat, ambii aveau rolul de curieri, după ce primeau drogurile ambalate de la student. Ulterior perchezițiilor, la aceștia au fost depistate droguri de tip LSD, marijuana, hașiș, ecstasy, ciuperci cu efect halucinogen și țigări electronice cu ulei de canabis.

Ulterior perchezițiilor și reținerii acestora, procurorii PCCOCS au solicitat și au obținut plasarea celor cinci în arest pentru continuarea obiectivă a investigațiilor. Acțiunile de urmărire penală continuă, timp în care cei investigați beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

In this article