Droguri de 1,3 milioane de lei sechestrate de la trei tineri. Sunt bănuiți că le vindeau prin Telegram

Sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), oamenii legii au destructurat un grup infracțional care comercializa droguri în valoare estimativă de 1,3 milioane lei....

Sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), oamenii legii au destructurat un grup infracțional care comercializa droguri în valoare estimativă de 1,3 milioane lei.

La solicitarea oamenilor legii, asupra drogurilor a fost aplicat sechestru, iar trei membri ai grupului au fost reținuți, cu angajații „Fulger” – liderul grupării și două persoane care activau în calitate curieri cu vârste cuprinse între 19 și 30 ani. Ulterior, la demersul procurorilor PCCOCS, doi membri au fost plasați în arest preventiv, iar în privința celui de-al treilea, instanța de judecată a decis cercetarea lui în libertate.

Sub supravegherea procurorilor, ofițerii Inspectoratului Național de Investigații și ai Direcției Generale Urmărire Penală ale IGP au documentat activitatea infracțională a grupului pe parcursul ultimilor două lună. Astfel, aceștia au stabilit că cei trei comercializau pe internet droguri sintetice de tip PVP (denumite „sare”), amfetamină și substanțe psihoactive de tip nou (NPS).

Urmare a perchezițiilor de la domiciliile, apartamentele închiriate precum și locurile unde au fost ascunse drogurile, oamenii legii au ridicat mai multe pachețele cu droguri de tip PVP și amfetamină, cu masa totală de peste 1,2 kg; precum și 600 gr de marijuană și timbre LSD. De asemenea, au fost ridicate telefoane mobile, calculatoare și altă tehnică de calcul, carduri bancare, pachețele autosigilante pentru vânzarea drogurilor și cântare electronice la scară mică.

In this article