Două treceri ilegale a frontierei moldo-ucrainene, prin regiunea de sud a țării

Patru cetățeni străini sunt documentați pentru trecerea ilegală a frontierei de stat, cazurile au fost înregistrate de către angajații Direcției Sud a Poliției de Frontieră. Prima ilegalitate a...

Patru cetățeni străini sunt documentați pentru trecerea ilegală a frontierei de stat, cazurile au fost înregistrate de către angajații Direcției Sud a Poliției de Frontieră.

Prima ilegalitate a fost consemnată de către patrula SPF Valea Perjei. Cu ajutorul mijloacelor de observare pe timp de noapte, polițiștii de frontieră au monitorizat acțiunile a două persoane care au trecut ilegal frontiera din Ucraina în Republica Moldova.
În urma documentării s-a stabilit că ambii sunt cetățeni ai Ucrainei.

A doilea incident a avut loc în zona de responsabilitate a SPF Cișmichioi. Polițiștii de frontieră au depistat ascunși în garnitura de tren, în vagonul destinat pentru transportarea cerealelor, doi cetățeni ucraineni.
În timpul discuției, străinii au recunoscut că au ajuns ilegal în Republica Moldova.

Cele patru persoane au solicitat azil pe teritoriul Republicii Moldova, ulterior conform competențelor, străinii au fost transmiși Inspectoratului General pentru Migrație, oficiu Sud.

In this article