Două persoane, sancţionate în urma anchetei de la Moldsilva

Agenţia Moldsilva a încheiat ancheta internă despre incidentul din Rezervaţia “Plaiul Fagului”, când premierul Dorin Recean a fost martor în timp ce o maşină cu lemne părăsea aria...

Agenţia Moldsilva a încheiat ancheta internă despre incidentul din Rezervaţia “Plaiul Fagului”, când premierul Dorin Recean a fost martor în timp ce o maşină cu lemne părăsea aria protejată. Două persoane au fost sancţionate disciplinar, iar raportul urmează să fie transmis Ministerului Mediului.

Potrivit directorului adjunct al Agenţiei Moldsilva, în urma anchetei s-a stabilit că în remorca maşinii erau nouă metri steri de crengi şi unul de lemn de foc. Asta, deşi în acte scria că încărcătura este formată doar din crengi, transmite breakingnews.md cu referire la Tvr Moldova.

Iulian Mamai, director adjunct, Moldsilva: „Pot să vă comunic că a fost desfăşurată în cadrul Agenţiei Moldsilva, iar pădurarului care a eliberat masa lemnoasă i-a fost aplicată sancţiune discuplinară. Totodată i-a fost aplicată sancţiune disciplinară şi administratorului întreprinderii de stat pentru neorganizarea sistemului de control intern.”

Cât despre raportul privind gestionarea stocurilor de lemne la Moldsilva, cerut la fel de premierul Dorin Recean, acesta urmează să fie definitivat. Între timp, autorităţile investighează şi alte cazuri de escrocherii cu lemne de foc.

Rodica Iordanov, ministrul Mediului: „Din cauza că au fost identificate cazuri de tăieri ilicite, cazuri de comercializare ilicită a lemnului de foc, da… au avut loc deja demisii sau de plecare din funcţie. Sunt câteva dosare, cauze pornite de către Procuratură, cauze pornite de Inspectoratul Naţional de Investigaţie şi inclusiv anchete de serviciu care se fac de către agenţia Moldsilva.”

Amintim că, acum două săptămâni, premierul Dorin Recean le-a cerut responsabililor de la Ministerul Mediului să-i prezinte un raport despre livrările de lemne de la Moldsilva pentru ultimele şase luni.

Solicitarea a venit după ce chiar Recean a fost martor când o mașină plină cu lemne părăsea teritoriul rezervației “Plaiul Fagului”. Potrivit prim-ministrului, în acte, camionul transporta crengi, care sunt mult mai ieftine, şi au fost vândute cu doar 500 de lei.

In this article