Două persoane reținute după ce ar fi furat catalizatoare în sumă de 250.000 lei

Doi tineri au fost reținuți în flagrant de angajații Batalionului de patrulare și Reacționare Operativă al DP mun. Chișinău de comun cu ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului...

Doi tineri au fost reținuți în flagrant de angajații Batalionului de patrulare și Reacționare Operativă al DP mun. Chișinău de comun cu ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Botanica, în timp ce sustrăgeu catalizatorul de la automobilul ,,Toyota”, ce era parcat pe str. Melestiu.   Aceștia s-au dovedit a fi doi frați cu vârstele de 20 și 22 de ani, originari dintr-o localitate din r.Leova.

Tinerii au fost escortați la IP Botanica, pentru documentare și stabilirea tuturor circumstanțelor. În cadrul măsurilor de investigație și urmărire penală dispuse de către polițiștii IP Botanica, a fost stabilită complicitatea tinerilor în cel puțin 5 cazuri de sustragere a catalizatoarelor pe teritoriul mun. Chișinău.

Suma pejudiciului cauzată proprietarilor a fost estimată la 250 000 lei.

În cadrul audierilor suspecții și-au recunoscut vina, aceștia au comunicat că sustrăgeau catalizatoarele de la automobile și le vindeau cu prețul cuprins între 300 și 800 de euro, iar banii erau cheltuiți în scopuri personale.

Tinerii au fost reținuți pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție al Direcției de Poliție a mun. Chișinău și sunt cercetați penal pentru furt, infracțiune care conform legislației penale în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore, sau închisoare de până la 4 ani.

In this article