Două persoane au murit în urma prăbușirii unui avion privat

Două persoane au pierit vineri în urma prăbușirii unui avion privat pe o autostradă din sudul Floridei, SUA, conform anunțului făcut de autoritățile locale și citat de AFP,...

Două persoane au pierit vineri în urma prăbușirii unui avion privat pe o autostradă din sudul Floridei, SUA, conform anunțului făcut de autoritățile locale și citat de AFP, potrivit news.ro. Accidentul tragic a avut loc în apropierea orașului Naples, din Golful Mexic, în jurul orei locale 15.15 (21.15 GMT), conform Agenției americane de reglementare a aviației civile, precizată pe X (fostul Twitter).

Potrivit purtătorului de cuvânt al aeroportului, Robin King, pilotul a anunțat controlul traficului aerian cu două minute înainte de aterizarea programată că „a pierdut ambele motoare și a cerut o aterizare de urgență”. În ciuda situației, controlorul de trafic aerian a autorizat imediat aeronava să aterizeze când pilotul a comunicat că nu va putea ajunge pe pistă, iar acesta a încercat o aterizare pe autostrada I-75, o arteră majoră care leagă regiunea Marilor Lacuri din nordul SUA de Florida.

Aeronava transporta cinci persoane, din care trei au supraviețuit, conform declarațiilor purtătorului de cuvânt. În urma coliziunii, celelalte două persoane și-au pierdut viața. Nu se cunoaște încă dacă traficul pe autostradă a fost oprit în momentul accidentului sau dacă alte vehicule au fost implicate.

Agenția americană de reglementare a aviației civile și Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor au anunțat că vor investiga circumstanțele exacte ale accidentului.

In this article