Două persoane au fost reținute pentru tăierea și însușirea ilegală a vegetației forestiere

Procuratura raionului Anenii Noi exercită urmărirea penală într-o cauză penală, pornită în temeiul unei bănuieli rezonabile privind săvârșirea infracțiunii de delapidare a averii străine, săvârșită mai multe persoane, cu...

Procuratura raionului Anenii Noi exercită urmărirea penală într-o cauză penală, pornită în temeiul unei bănuieli rezonabile privind săvârșirea infracțiunii de delapidare a averii străine, săvârșită mai multe persoanecu cauzarea de daune în proporţii considerabile, cu folosirea situaţiei de serviciu (art.191 alin.(2) lit.b), c), d) din Codul penal). 

Cauza a fost inițiată la sesizarea Inspectoratului pentru Protecția Mediului și vizează presupusa implicare a unor persoane cu funcții de răspundere din cadrul ocolului silvic al unei întreprinderi de stat, în activități ilegale legate de tăierea și însușirea masei lemnoase. Aceste persoane ar fi însușit masa lemnoasă, obținând beneficii financiare ilegale.

La 27 iunie 2023, Procuratura raionului Anenii Noi, cu suportul angajaților Inspectoratului de Poliție Anenii Noi și Inspectoratului pentru Protecția Mediului a efectuat o serie de percheziții în legătură cu această cauză. În timpul acestor percheziții, au fost identificate și ridicate mijloace bănești care se presupune că provin din activitățile ilegale menționate.

Ca urmare a investigațiilor desfășurate, două persoane au fost reținute. În prezent, procurorul examinează posibilitatea înaintării demersurilor cu privire la  aplicarea măsurilor preventive,  arestul preventiv. Aceste măsuri sunt necesare pentru a asigura desfășurarea corespunzătoare a urmăririi penale, pentru a preveni posibila influențare a martorilor, distrugerea probelor sau eschivarea suspecților de la organul de urmărire penală.

Scopul final al anchetei este aducerea în fața justiției a persoanelor culpabile și sancționarea conform legii a oricăror fapte ilegale comise.

In this article