Două persoane au fost reținute pentru comiterea infracțiunii de pungășie pe întreg teritoriul Capitalei

Două persoane au fost reținute pentru 72 de ore în Izolatorul de Detenție al Direcției de Poliție mun. Chișinău, pentru comiterea infracțiunii de pungășie pe întreg teritoriul Capitalei....

Două persoane au fost reținute pentru 72 de ore în Izolatorul de Detenție al Direcției de Poliție mun. Chișinău, pentru comiterea infracțiunii de pungășie pe întreg teritoriul Capitalei. Aceștia fiind suspectați în cel puțin 5 cazuri de pungășie.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 40 de ani și o femeie cu vârsta de 34 de ani, care se deplasau în orele de vârf cu microbuzele de rută, de unde sustrăgeau din gențile victimelor în mod ascuns, portmonee cu acte și mijloace bănești.

Estimând daunele materiale pentru victime, prejudicial total este de 14.700 lei.

În urma măsurilor speciale de investigație întreprinse de angajații Secției Combatere Infracțiuni în Locuri Publice și Transport Urban de comun cu polițiștii din cadrul Inspectoratelor de Poliție subordonate, suspecții în comiterea infracțiunii au fost reținuți, iar în cadrul acțiunilor procesual penale, aceștia și-au recunoscut vina.

De menționat este faptul că, indivizii au fost recent eliberați din locurile de detenție, ispășind pedeapsa pentru comiterea de infractiuni analogie.

Pentru fapta comisă, conform legislației penale în vigoare, ei riscă amendă în mărime de până la 42 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

În context, Poliţia Capitalei recomandă cetăţenilor:

-Cînd aşteptaţi mijlocul de transport public la staţie, acordaţi maximă atenţie persoanelor ce au un comportament suspect, lângă DVS.

-Pregătiţi din timp banii pentru achitarea călătoriei , înainte de a urca în transport.

-Evitaţi să citiţi în timpul călătoriei, deoarece puteţi deveni ţinta hoţului de buzunare.

-Evitaţi să păstraţi banii în buzunarele din spate.

-Evitați să țineți bunurile materiale la vedere.

-Nu uitaţi, majoritatea hoţilor de buzunare sunt permanent îmbrăcaţi elegant, şi pot avea o vârstă diferită.

In this article