Două permise de conducere falsificate, ridicate de angajații Direcției regionale SUD

Două persoane care dețineau acte falsificate sunt cercetate de către polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD. Cazurile au fost înregistrate la sfârșitul săptămânii trecute, în punctele de...

Două persoane care dețineau acte falsificate sunt cercetate de către polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD. Cazurile au fost înregistrate la sfârșitul săptămânii trecute, în punctele de trecere a frontierei Cahul și Giurgiulești – Reni.

În primul caz, un bărbat de 36 de ani cu dublă cetățenie (RM/RO) avea asupra sa un permis de conducere polonez contrafăcut. Documentul a fost depistat ca urmare a controlului adițional. La audieri, tânărul a declarat că și-a perfectat permisul în timp ce se afla la muncă în Germania. Ar fi studiat la un curs de instruire auto, achitând în acest sens 1500 de euro, fapt ce era convins de legalitatea documentului.

Într-un alt caz este documentat un cetățean al Ucrainei de 50 de ani, prezent la trecerea frontierei în calitate de șofer de camion. În timpul verificării actelor de călătorie, inspectorul de la linie a stabilit că permisul de conducere, care ar fi emis de autoritățile competente ucrainene, prezenta indici de falsificare. La cele depistat, șoferul a susținut că permisul l-ar fi perfectat pe cale legală, în regiunea Crimeea, încă din anul 2014. Până la stabilirea circumstanțelor, străinul și-a continuat călătoria în calitate de pasager.

Documentele neveridice au fost ridicate și transmise spre expertiză, cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în acte oficiale.

In this article