Două minore din Republica Moldova, rănite grav în urma unui accident în România

În urma unui accident grav produs duminică după-amiază, într-o intersecție intens circulată din comuna Fântâna Mare, România, o adolescentă și un copil au ajuns în stare gravă la...

În urma unui accident grav produs duminică după-amiază, într-o intersecție intens circulată din comuna Fântâna Mare, România, o adolescentă și un copil au ajuns în stare gravă la spital. Șoferul autoturismului în care circulau cele două fete a pătruns pe sensul opus în intersecție și nu a acordat prioritate unui ansamblu de vehicule, cu care a intrat în coliziune.

Medicul coordonator SMURD Iași, Doina Cimpoieșu, a declarat că o tânără de 17 ani și o fetiță de 6 ani care au fost implicate în accident sunt originare din Republica Moldova.

La locul accidentului au intervenit două ambulanțe și un echipaj de descarcerare. Accidentul s-a produs în intersecția drumului național DN 2 cu drumul național DN 15C, care face legătura cu orașul Târgu Neamț, în apropierea locului numit ”La Temelie”.

În timp ce se afla la volanul unui autoturism cu care circula dinspre Boroaia spre Fălticeni, un tânăr de 19 ani din comuna Fântânele a pătruns greșit în intersecție, nerespectând semnificația indicatorului ”Accesul Interzis”, după care a circulat o porțiune de drum pe sensul opus de mers și a pătruns în intersecție fără a acorda prioritate unei autoutilitare cu remorcă care circula regulamentar pe DN 2.

În urma coliziunii cu remorca condusă de un bărbat de 34 de ani, autoturismul condus de tânărul de 19 ani a fost proiectat într-un alt autoturism, condus de un bărbat de 46 de ani din comuna Fântâna Mare.

În impactul puternic suferit, autoturismul șoferului de 19 ani a fost grav avariat, iar tânără de 17 ani și o fată de 6 ani din Republica Moldova, aflate în mașină, au fost grav rănite.

Cele două moldovence au beneficiat de primul ajutor acordat la fața locului de echipajele ambulanțelor, după care au fost apoi transportate la spital pentru investigații suplimentare și îngrijiri.

Răniți ușor au fost și șoferul de 19 ani și un tânăr de 18, aflat și el în autoturismul condus de primul, însă ei nu au necesitat transportul la spital, scrie monitorulsv.ro. Toți conducătorii auto implicați în accident au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care au fost transportați la spital, unde li s-au recoltat probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Medicul coordonator SMURD Iași, Doina Cimpoieșu, a mai declarat pentru Cotidianul.MD că cele două moldovence se află în continuare la spital, în stare gravă.

Cercetările sunt continuate de polițiștii care au făcut măsurători la fața locului și i-au audiat pe cei implicați, fiind deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

In this article