Două automobile, mai multe încăperi locative și numerar, în valoare de peste 3 milioane de lei, sechestrate de ARBI a CNA

Două unități de transport, numerar și mai multe încăperi locative au fost sechestrate de Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a CNA, săptămâna trecută. Bunurile au fost...

Două unități de transport, numerar și mai multe încăperi locative au fost sechestrate de Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a CNA, săptămâna trecută. Bunurile au fost indisponibilizate în cadrul unor cauze penale, pornite de CNA și Procuratura Anticorupție, pe fapte de spălare de bani și escrocherie. De asemenea, pe conturile trezoreriale ale Agenției au fost depuse mijloace financiare în diferită valută – echivalentul a 100 de mii de lei. În perioada de referință, ARBI a evaluat 5 bunuri imobile și a emis 4 avize consultative.

În perioada de raport, subdiviziunile CNA s-au axat și pe alte activități curente. Au fost efectuate 8 expertize judiciare, au fost finalizate 5 analize strategice și au fost remise autorilor 17 rapoarte de expertiză anticorupție.

La linia națională anticorupție au fost recepționate 36 de apeluri telefonice, în Cancelaria CNA au fost înregistrate 1218 materiale, iar Direcția testarea integrității a eliberat 162 caziere de integritate.

În instituțiile penitenciare se dețin 3 persoane, arestate preventiv în dosarele CNA.

In this article