Doru Petruți: După 2 săptâmâni de discursuri populiste să alegi să nu livrezi nimic în prima zi a Parlamentului…

Sociologul român, Doru Petruți a criticat comportamentul de astăzi al deputaților PAS, care au întrerupt cu pauză ședința de constituire a Parlamentului, fără a se lua vreo decizie....

Sociologul român, Doru Petruți a criticat comportamentul de astăzi al deputaților PAS, care au întrerupt cu pauză ședința de constituire a Parlamentului, fără a se lua vreo decizie.

“Astăzi, din păcate, așteptările erau altele și cursul evenimentelor din Parlament, lipsa lor de fapt, va genera și va alimenta opinii privind lipsa pregătirii, lipsa soluțiilor, lipsa cadrelor etc. După 2 săptâmâni de discursuri populiste, cu destule confuzii și lipsă de coordonare mesaje, să alegi să nu livrezi nimic în prima zi a Parlamentului când toată lumea așteaptă ceva, oricât de mic … o fi o tactică și asta, cine știe!?”, a scris sociologul Petruți pe o rețea de socializare.

La ședința de constituire a Parlamentului, astăzi urma să fie aleasă conducerea Legislativului. Președintele interimar al PAS, Igor Grosu a cerut o pauză pe un termen nedefinit. Grosu a formulat propunerea “din numele fracțiunii PAS”, în condițiile în care în Parlament nu s-au creat deocamdată nici fracțiunile.

Deputații PAS n-au mai așteptat opiniile parlamentarilor din alte partide și au părăsit sala de ședințe. Președintele ședinței, Eduard Smirnov, a anunțat pauză până joi, 29 iulie.

In this article