Donațiile deputaților moldoveni pentru sistemul medical: PSRM – peste 500 000 lei, ȘOR – 4000 lei

Deputații PSRM sunt cei mai generoși. Cel puțin asta rezultă din informațiile prezentate de Secretariatul Parlamentului cu privire la donațiile fracțiunilor pentru lupta cu COVID-19. Totodată, în lista...

Deputații PSRM sunt cei mai generoși. Cel puțin asta rezultă din informațiile prezentate de Secretariatul Parlamentului cu privire la donațiile fracțiunilor pentru lupta cu COVID-19. Totodată, în lista celor care au donat nu se regăsesc parlamentarii din grupul condus de Andrian Candu, ProMoldova. 

Deputații, angajații din cadrul cabinetelor deputaților, comisiilor și din cadrul Secretariatului Parlamentului au donat mijloace financiare pentru a susține medicii în combaterea coronavirusului.

Suma acumulată este 684,294 mii lei.

Secretariatul Parlamentului – 106,864 mii lei;

Fracțiunea PSRM – 528,973 mii lei;

Fracțiunea PDM – 15,360 mii lei;

Fracțiunea Acum Platforma DA – 6,298 mii lei;

Fracțiunea Partidul ȘOR – 4,101 mii lei;

Fracțiunea PAS Blocul ACUM– 8,179 mii lei

Deputatul independent Alexandru Oleinic – 14,519 mii lei

Suplimentar la donațiile bănești, Secretariatul Parlamentului a oferit mai multe unități de transport care sunt folosite pentru transportarea lucrătorilor medicali din suburbiile capitalei la serviciu. De asemenea, Secretariatul Parlamentului și-a asumat aprovizionarea unor instituții medicale cu apă potabilă suplimentară.

Banii acumulați urmează a fi transferați pe contul special deschis de Ministerul Finanțelor, iar destinatarii sunt Spitalul clinic de boli infecțioase ”Toma Ciorbă” și Spitalul clinic municipal de boli contagioase de copii. Instituțiile sunt printre cele mai solicitate în tratarea pacienților confirmați cu noul coronavirus COVID-19.

In this article