Doi tineri condamnați la închisoare pentru comiterea mai multor episoade de escrocherie

Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, din 27 decembrie 2022, doi tineri cu vârsta de 21 și 24 de ani, au fost condamnați pentru comiterea mai multor episoade...

Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, din 27 decembrie 2022, doi tineri cu vârsta de 21 și 24 de ani, au fost condamnați pentru comiterea mai multor episoade de escrocherie.
Astfel, unul din ei a fost condamnat la închisoare pe un termen de 5 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții de răspundere pe un termen de 5 ani, pentru comiterea a șapte episoade de escrocherie, iar cea de-a doua persoană implicată a fost condamnat la 2 ani și 6 luni închisoare cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii de răspundere pe un termen de 3 ani,  pentru comiterea a patru episoade de escrocherie.
Conform art. 901 Cod penal, executarea pedepsei sub formă de închisoare, stabilită celui de al doilea inculpat, a fost suspendată parţial, urmând a fi executată pedeapsa sub formă de închisoare pe termen de 1 an și 3  luni, iar restul pedepsei cu închisoarea, se suspendă condiţionat pe un termen de probaţiune de 2 ani.
Inculpații au fost învinuiți de către procurori că, în perioada iulie 2021-septembrie 2022, au întocmit un plan bine chibzuit, conform căruia, au plast un anunț pe pagina web www.999.md, precum că oferă în chirie un apartament situat în sectorul Botanica al mun. Chișinău. Astfel, fiind contactați de părțile vătămate, care se arătau interesate de luare în locațiune a apartamentului, prin înșelăciune și abuz de încredere, le induceau în eroare, determinându-le să transmită sume bănești în calitate de avans, prin mijloace electronice de plată sau cash, după care, banii dobândiți îi însușeau în scopuri personale, fără intenția de a-și executa angajamentul.
Suma prejudiciilor cauzate părților vătămate a constituit peste 25 mii lei.
Măsura preventivă sub formă de arest preventiv în privința ambilor inculpați,  a fost menținută până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.
Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.
In this article