Doi șoferi, depistați la trecerea frontierei moldo-române cu acte false

Doi șoferi, un moldovean și un turc, au fost prinși de polițiștii de frontieră cu acte falsificate. Conaționalul ar fi luat cu împrumut mașina cu tot cu documente,...

Doi șoferi, un moldovean și un turc, au fost prinși de polițiștii de frontieră cu acte falsificate. Conaționalul ar fi luat cu împrumut mașina cu tot cu documente, iar cetățeanul R. Turcia ar fi obținut pe căi legale. Ambele cazuri au avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, la trecerea frontierei moldo-române.

Potrivit Poliției de Frontieră, în punctul de trecere a frontierei Leova, oamenii legii au depistat în flux un șofer care s-a apropiat pe sensul de ieșire din țară, fiind la volanul unui automobil înmatriculat în R. Moldova.

Astfel, printre documentele prezentate a fost și certificatul de asigurare auto Carte Verde, pretins a fi emis de către o companie de asigurare din Lituania. În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au constatat că actul este falsificat, întrucât în baza de date a autorității emitente acesta lipsea. În cadrul audierilor, șoferul a menționat că ar fi împrumutat automobilul de la un prieten și primise de la acesta pachetul cu acte fără a le verifica.

Al doilea caz a fost înregistrat în punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați. Pe caz este documentat un șofer, cetățean al Turciei, care conducea un automobil cu plăcuțele de înmatriculare turcă și intenționa să intre în R. Moldova. În timpul controlului de specialitate, oamenii legii au stabilit că permisul său de conducere, pretins a fi eliberat de către autoritățile din Turcia, este falsificat. În declarații, șoferul a susținut că permisul a fost obținut cu respectarea tuturor procedurilor legale. Străinului i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat, doar că în calitate de pasager.

Documentele au fost ridicate și vor fi transmise în laboratorul criminalistic al IGPF pentru a fi supuse expertizei. Cercetările pe cazuri continuă.

In this article