Doi ofițeri de la patrulare din Chișinău, trimiși pe banca acuzaților pentru acte de corupție

Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Principal, informează că, a expediat în instanța de judecată cauza penală de învinuire a doi ofițeri din cadrul Serviciului de Patrulare Chișinău, care sunt...

Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Principal, informează că, a expediat în instanța de judecată cauza penală de învinuire a doi ofițeri din cadrul Serviciului de Patrulare Chișinău, care sunt acuzați de săvârșirea infracțiunii de corupere pasivă, manifestată prin extorcare de bunuri ce nu li se cuvin, pentru sine sau pentru o altă persoană, pentru a nu îndeplini acțiuni în exercitarea funcției sale, sau contrar acesteia, comisă de două persoane (art. 324 alin. (2) din Codul penal).
Menționăm că, documentarea cazului a avut loc cu suportul ofițerilor din cadrul Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI.
Potrivit circumstanțelor cazului, cei doi ofițeri, în ianuarie 2022, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe bd. Moscova, mun. Chișinău, folosindu-se intenționat de situația de serviciu, au stopat un autovehicul de model „Honda Civic”. În continuare, pentru îndeplinirea contrară a atribuțiilor de serviciu, acordate prin lege, în virtutea funcției deținute, și anume, pentru a nu documenta conducătorul auto, cu privire la o presupusă deținere și folosire de către acesta a permisului de conducere fals pe numele său, au estorcat de la conducătorul automobilului, mijloace financiare în sumă de 400 euro, care au fost primiți a doua zi, prin intermediul unei persoane cunoscute lor.
Ca rezultat al perchezițiilor efectuate în automobilele personale ale angajaților poliției, au fost ridicate mijloace probatorii ce demonstrează implicarea persoanelor vizate în activitatea infracțională.
Menționăm că, cei doi ofițeri de poliție inițial au fost reținuți pe un termen de 72 ore, ulterior fiind plasați în arest la domiciliu.
Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.
In this article