Doi moldoveni au fost arestați în Franța pentru că au desenat steaua lui David pe o școală

Doi cetățeni moldoveni au fost arestați în Paris pentru vandalizarea unei școli prin desenarea unei stele a lui David pe un perete. Aceștia au afirmat că au acționat...

Doi cetățeni moldoveni au fost arestați în Paris pentru vandalizarea unei școli prin desenarea unei stele a lui David pe un perete. Aceștia au afirmat că au acționat la ordinul unei persoane din Rusia. Cei doi, un bărbat de 33 de ani și o femeie de 29 de ani, ambii originari din Republica Moldova, au fost arestați pentru “vandalizare, agravată de motivul originii sau religiei”. Aceștia au fost denunțați de un vecin care i-a surprins în timp ce desenau steaua albastră, care a fost ștearsă ulterior.

Cuplul se afla în Franța ilegal și a fost transferat la un centru de detenție administrativă înainte de expulzare din țară. În același context, aproximativ 60 de stele ale lui David au fost desenate pe fațadele mai multor clădiri din Paris, utilizând un șablon. Parchetul a menționat că “autorii acestor marcaje multiple încă nu au fost identificați”. Nu se știe dacă aceste simboluri au fost create cu intenția de a insulta poporul evreu sau de a pretinde că le aparțin, dar ancheta continuă având în vedere contextul geopolitic și impactul asupra populației.

În ultimele săptămâni, au fost înregistrate numeroase incidente antisemite în Franța, iar ministrul de interne, Gérald Darmanin, a anunțat că au fost înregistrate 857 de “acte antisemite” și au fost arestate 425 de persoane începând cu data de 7 octombrie, când a început conflictul dintre Israel și Hamas.

In this article