Doi membri ai unui grup infracțional, reținuți pentru trafic de droguri

Pe parcursul ultimelor două luni, ofițerii de investigație au întreprins măsuri și acțiuni de urmărire penală pentru deconspirarea activității unui grup infracțional  implicat în trafic de  droguri de...

Pe parcursul ultimelor două luni, ofițerii de investigație au întreprins măsuri și acțiuni de urmărire penală pentru deconspirarea activității unui grup infracțional  implicat în trafic de  droguri de tip hidropon. Aceștia realizau substanțe narcotice prin intermediul aplicației Telegram.

La data de 11 aprilie, oamenii legii i-au reținut în flagrant pe cei doi suspecți de 20 de ani, unul dintre ei fiind administratorul magazinului, în timp ce plasau drogurile în ascunzișuri, într-un parc din capitală.  

De la fața locului polițiștii au ridicat mai multe pachete a câte 100 grame de substanțe narcotice (hidropon) în fiecare.

În rezultatul percheziției în apartamentul închiriat de figuranți, polițiștii au ridicat  un borcan cu hidropon și un calculator, iar de la alt domiciliu a fost ridicat  hidropon, pachete zip-lock, o arma de foc deținută ilegal, 5 000 de lei, precum și un calculator cu toată informația privind  realizarea drogurilor,  activitatea magazinului on-line, cât și a  curierilor.

În total au fost ridicate peste 500 de grame de hidropon în  valoare estimativă de peste 200.000 de lei.

Bănuiții au fost reținuți pentru 72 de ore și sunt cercetați penal pentru circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare.

Persoanele culpabile pentru asemenea infracțiune riscă până la 15 ani de închisoare. 

Cazul a fost documentat de ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a INI, în comun cu polițiștii Inspectoratului de Poliție  Ciocana, sub conducerea  Procuraturii  mun. Chișinău Oficiul Ciocana.

In this article