Doi locuitori ai Capitalei, citați pentru promovarea fascismului pe Telegram

Doi locuitori ai Capitalei au fost citați spre audiere la Inspectoratul de Poliție într-un caz de promovare a fascismului pe canalele de Telegram. Activitatea celor doi indivizi cu...

Doi locuitori ai Capitalei au fost citați spre audiere la Inspectoratul de Poliție într-un caz de promovare a fascismului pe canalele de Telegram.

Activitatea celor doi indivizi cu vârste de 34 și 17 ani a fost documentată de ofițerii SIS și procurorii din cadrul PCCOCS.

Cei doi au lansat un canal de Telegram în anul 2023, în contextul conflictului armat israeliano-palestinian actual, unde plasau mesaje fasciste și antisemite, și nega Holocaustul.

Ulterior pornirii urmăririi penale și citării lor la procuratura specializată, canalul Telegram a fost șters. Investigațiile continuă, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

În acest context, SIS a menționat că se „atestă o tendință de manifestare a comportamentului iresponsabil din partea unor cetățeni care proliferează în public embleme grafice și insigne tendențioase ce pot provoca situații de conflict, pe motive de ură ideologică, politică și națională, ceea ce generează în societate riscuri de subminare a conviețuirii pașnice a poporului multietnic și multilingv al Republicii Moldova”.

In this article