Doi frați din raionul Orhei păstrau ilegal acasă o armă de foc

Doi frați din raionul Orhei vor fi sancționați conform legislației după ce polițiștii au descoperit în timpul perchezițiilor la domiciliile lor o armă neînregistrată și mai multe obiecte...

Doi frați din raionul Orhei vor fi sancționați conform legislației după ce polițiștii au descoperit în timpul perchezițiilor la domiciliile lor o armă neînregistrată și mai multe obiecte deținute ilegal.

Potrivit unui comunicat al IP Orhei, la data de 5 mai curent, acționând în baza unei informații operative, polițiștii din Orhei, au efectuat percheziții în gospodăriile a doi frați din raion.În rezultat au fost depistate și ridicate o armă de vânătoare cu țeavă lisă, un obiect asemănător cu țeava pentru arma de foc, 36 cartușe și 7 tuburi de cartușe păstrate contrar cerințelor prevăzute de legislație.

Audiați de polițiști, bărbații cu vârstele de 40 și 43 de ani, nu a putut explica proveniența armei și a obiectelor deținute ilegal, dar și scopul deținerii acestora.

Arma și munițiile ridicate au fost îndreptate pentru efectuarea constatării balistice în adresa Centrului Tehnico-Criminalistic și Expertize Judiciare al IGP.

Bărbații urmează să fie sancționați conform legislației, pentru păstrarea armelor neînregistrate în modul stabilit și fără acte de proveniență.

Polițiștii întreprind în continuare acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

In this article