Doi concubini au fost condamnați la închisoare: vindeau droguri în Chișinău

Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 08 iunie 2022, doi concubini au fost condamnați la închisoare pe un termen de 5 ani în privința bărbatului, și respectiv...

Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 08 iunie 2022, doi concubini au fost condamnați la închisoare pe un termen de 5 ani în privința bărbatului, și respectiv 4 ani și 8 luni în privința femeii, fiind acuzați de comercializarea drogurilor.
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a demonstrat în instanța de judecată vinovăția celor doi în comercializarea drogurilor prin intermediul aplicațiilor electronice.
În cadrul urmării penale, iar ulterior în procesul cercetării judecătorești s-a constatat că o parte din mijloacele financiare obținute din realizarea drogurilor de către condamnați erau „investite” în diferite articole confecționate din aliaje de aur și argint.
În cadrul perchezițiilor efectuate de către organul de urmărire penală au fost depistate 88 articole cu greutatea totală de peste jumătate de kg, evaluate la suma de 131 698,57 lei.
Prin urmare, la pronunțarea sentinței de condamnare, instanța de judecată a dispus confiscarea specială în beneficiul statului, a bijuteriilor ridicate ca bunuri rezultate din infracțiune.
Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel, în termen de 15 zile.
Concomitent, informăm că, acuzatorii de stat din cadrul PCCOCS vor contesta cu apel sentința, pe motiv de ilegalitate în procesul de aplicare a pedepsei în privința bărbatului, deoarece nu s-a ținut cont de faptul că infracțiunea a fost comisă în stare de recidivă periculoasă.
Notă:
Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.
In this article