Doi bărbați trimiși pe banca acuzaților pentru violul unei tinere de 18 ani cu dizabilități mintale

Procuratura a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală, în privința a doi tineri de 26 și respectiv 27 de ani, învinuiți de...

Procuratura a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală, în privința a doi tineri de 26 și respectiv 27 de ani, învinuiți de viol, săvârșit de două persoane  (art.171 alin.(2) lit.d) din Codul penal). 

Potrivit învinuirii înaintate de către procurori, acuzații, la 17 septembrie 2023, pe timp de zi, fiind ambii în stare de ebrietate alcoolică, urmărind scopul satisfacerii poftei sexuale, în urma înțelegerii prealabile între ei, sub pretextul consumului de bere, au ademenit-o pe partea vătămată, care s-a dovedit a fi o tânără de 18 ani, la domiciliul unuia din învinuiți, amplasat într-un sat din nordul țării.

După ce în trei au consumat bere, bărbații, cunoscând că victima suferă de o maladie psihică care îi limitează capacitatea deplină de a-și da seama de acțiunile efectuate în privința sa și să le dirijeze, precum și prin constrângere fizică și psihică, exprimată prin aplicarea multiplelor lovituri cu palma în regiunea feței și amenințarea cu omor, forțat au dezbrăcat-o și au violat-o.

Cauza penală a fost remisă în instanța de judecată pentru examinare în fond.

Dacă învinuiții vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă o pedeapsă maximă sub formă de închisoare pe un termen de 12 ani.

In this article