Doi bărbați, transportați la spital cu arsuri grave

Doi bărbați de 51 de ani și, respectiv 61 de ani au ajuns la spital cu arsuri grave, în urma unor deflagrații produse în propriile locuințe. Potrivit Inspectoratului...

Doi bărbați de 51 de ani și, respectiv 61 de ani au ajuns la spital cu arsuri grave, în urma unor deflagrații produse în propriile locuințe. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, primul caz a fost înregistrat ieri, 20 decembrie, în localitatea Blindești, raionul Ungheni.

Bătrânul de 61 de ani a primit arsuri de gradul III, IV la mâini, în timpul unei deflagrației produse în bucătăria locuinței, ca urmare a scurgerii de gaz de la aragazul defect. La fața locului s-au deplasat două echipe de salvatori, care au stabilit că incendiul în locuință nu s-a produs. Acesta a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Cel de-al doilea caz a avut loc în satul Lopatnic, raionul Edineț. Bărbatul de 51 de ani a suferit arsuri de gradul I la mâini și regiunea feței. Potrivit informațiilor înregistrate, acesta a încercat să aprindă focul în sobă cu un lichid ușor inflamabil, iar din imprudență hainele bărbatului au luat foc. Acesta a fost transportat la spitalul raional, fiind în stare stabilă.

Datele statistice prezentate de IGSU relevă că, în perioada rece anului 2023, numărul incendiilor izbucnite din cauza nerespectării regulilor de securitate și de exploatare a surselor de încălzit a constituit 1 621 în comparație cu anul precedent când în aceeași perioadă au fost înregistrate 1692 de incendii.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează cetățenii să respecte cu strictețe regulile de securitate la utilizarea instalațiilor ce funcționează pe bază de gaze naturale, dar și altor surse de încălzit locuințele.

In this article