Doi bărbați, reținuți pentru șantajarea unui reprezentant al diasporei

Doi bărbați din Sîngerei au fost reținuți de oamenii legii pentru șantajarea unui cetățean care avea o afacere în Islanda, în domeniul construcției. Potrivit Poliției Republicii Moldova, bărbații...

Doi bărbați din Sîngerei au fost reținuți de oamenii legii pentru șantajarea unui cetățean care avea o afacere în Islanda, în domeniul construcției.

Potrivit Poliției Republicii Moldova, bărbații au apelat la unele concepte ilegale din anii ’90. Aceștia au pretins de la victimă 1.000 euro pe lună, atunci când acesta a revenit acasă, pentru o așa-zisă „protecție” autoimpusă.

După ce au primit suma inițială în luna aprilie 2023, aceștia au continuat să-l șantajeze pe bărbat, chiar dacă acesta nu se afla în țară. Când acesta a revenit acasă și a refuzat repetat ceea ce se cerea de la el, bărbații au aplicat și violența fizică față de victimă, chiar în fața casei acestuia.

Prin urmare, bărbatul șantajat a depus o plângere împotriva celor doi.

Oamenii legii au întreprins percheziții la domiciliile celor doi, unde au depistat un număr impunător de dispozitive electronice, care potrivit probelor preliminare ar fi sustrase din SUA și aduse în țară prin contrabandă.

Cei doi bănuiți au vârste de 30 și 38 de ani. Primul din ei a fost investigat și pentru alte infracțiuni, începând din 2015; iar în 2022 a fost condamnat de Judecătoria Bălți la amendă de 30.000 lei pentru huliganism, care în contextul în care a fost comis se pedepsește inclusiv cu închisoare de până la cinci ani.

Acum, procurorii PCCOCS urmează să le formuleze și prezintă ambilor învinuirile pentru faptele investigate, în vederea aplicării arestului preventiv. Cercetările continuă, timp în care ambii beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

In this article