Doi bărbați, reținuți, după ce au furat dintr-un bloc de locuit

Doi bărbați de 23 și 31 de ani, originari din Chișinău și Strășeni au fost reținuți pentru 72 de ore pentru că au furat mai multe bunuri dintr-un...

Doi bărbați de 23 și 31 de ani, originari din Chișinău și Strășeni au fost reținuți pentru 72 de ore pentru că au furat mai multe bunuri dintr-un bloc de locuit.

Potrivit poliției, totul s-a întâmplat pe 21 martie pe strada Miorița din capitală.

Oamenii legii au fost sunați și anunțați că dintr-un bloc de locuit au fost furate două biciclete, patru jante și patru cauciucuri de vară.

Furtul a fost surprins de camerele de supraveghere a blocului. Bărbații ar fi intrat în interior prin deteriorarea lacătului de la intrare.

„În urma analizării imaginilor video a fost stabilit momentul în care cei doi au pătruns în bloc unde,  prin deteriorarea lacătului,  au intrat în debara,  au sustras bunurile după care au plecat  într-o direcție necunoscută”, susțin oamenii legii.

În urma unor măsuri întreprinse de polițiști, cei doi indivizi au fost găsiți și reținuți.

Prejudiciul cauzat victimei este de 38 000 de lei, însă făptașii au spus că au vândut bunurile prin intermediul unui site de anunțuri,  obținând  un profit în sumă de  4000 de lei.

Ulterior, polițiștii au depistat și confiscat bicicletele și jantele, care urmează a fi returnate proprietarului.

Bărbații sunt cercetați penal pentru furt, și riscă o amendă în sumă de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore sau închisoare de până la 4 ani.

In this article