Doi bărbați din Soroca, condamnați la 10 ani de închisoare pentru omorul unui consătean

Recent, în fața judecătorilor din Soroca au fost aduși doi bărbați care, în seara zilei de 5 iulie 2024, au omorât un consătean. Potrivit mărturiilor audiate în ședința...

Recent, în fața judecătorilor din Soroca au fost aduși doi bărbați care, în seara zilei de 5 iulie 2024, au omorât un consătean. Potrivit mărturiilor audiate în ședința de judecată, inculpații au consumat alcool împreună cu victima.

În timpul discuțiilor, unul dintre ei și-a amintit de un conflict anterior cu aceasta și între ei a izbucnit o ceartă. Cearta a trecut într-o bătaie violentă, cei doi inculpați lovind victima cu pumnii, picioarele și cu o coadă de lemn. După ce l-au bătut, cei doi au crezut că victima a plecat, însă dimineața următoare au descoperit că acesta murise.

Deși cei doi și-au exprimat regretul pentru faptele comise, responsabilitatea lor este susținută și de alte probe adunate în timpul anchetei.

Astfel, un martor, vecin al inculpaților, a povestit în instanță că, la data de 6 iulie 2024, în jurul orei 05:00, a mers la unul dintre inculpați și, intrând în ogradă, l-a observat pe victimă, așezat jos la pământ, răzămându-se de casă. L-a ocolit, crezând că doarme, și a mers în sarai să-l trezească pe vecin pentru a merge la deal, după cum se înțeleseseră în ajun. Ulterior, apropiindu-se de victimă, au constatat că bărbatul era mort, prezentând leziuni corporale, cu mâna vânătă și buzele murdare de sânge.

Inculpații au fost găsiți vinovați de comiterea infracțiunii de vătămare corporală gravă, soldată cu decesul victimei, conform Codului Penal. Fiecare dintre ei a primit o pedeapsă de 10 ani de închisoare, care va fi executată într-un penitenciar de tip închis.

 

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article