Doi bărbați care și-au bătut vecinul până la moarte, după ce au consumat împreună alcool în curtea blocului, trimiși pe banca acuzaților

Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Botanica a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală în privința a doi bărbați în vârstă de 42 și,...

Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Botanica a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală în privința a doi bărbați în vârstă de 42 și, respectiv, 47 de ani, originari din capitală, învinuiți de vătămare intenţionată gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii, care a cauzat decesul victimei.

Conform învinuirii înaintate de către procurorii de la Chișinău, la 02 martie 2024, aproximativ la miezul nopții, inculpații, împreună cu victima, care s-a dovedit a fi un bărbat de 40 de ani, aflându-se în ograda unui bloc locativ de pe bd. Decebal din capitală, consumau băuturi alcoolice. La un moment dat, inculpații au inițiat un conflict cu victima, în cadrul căruia i-au aplicat lovituri cu mâinile și picioarele peste diferite părți ale corpului. 

În continuarea acțiunilor criminale, i-au aplicat trei lovituri de cuțit, în rezultatul cărora a survenit decesul victimei.

Învinuiții au refuzat să facă declarații pe caz, în privința acestora fiind aplicată măsura preventivă – arestul preventiv. 

Aceștia riscă o pedeapsă maximă sub formă de închisoare pe un termen de până la 15 ani.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

In this article