Doi bărbați au sustras sute de litri de combustibil, în valoare de mii de lei

Doi bărbați originari din Telenești, sunt cercetați penal pentru furt.  Aceștia ar fi  sustras sute de litri de combustibil, în valoare de mii de lei.  Suspecții, în luna noiembrie a...

Doi bărbați originari din Telenești, sunt cercetați penal pentru furt.  Aceștia ar fi  sustras sute de litri de combustibil, în valoare de mii de lei. 

Suspecții, în luna noiembrie a anului 2022 și aprilie curent, pe timp de noapte,  în localitatea Onești, au sustras combustibil din rezervoarele unor camioane care aparțin unei întreprinderi. În acel moment suspecții au fost observați de paza întreprinderii și au fugit într-o direcție necunoscută, iar vasele pline au fost aruncate în apropierea întreprinderii.  

O altă sustragere de combustibil  tot din aceeași localitate a avut loc în noaptea de 13 aprilie curent. Suspecții au sustras 400 de litri de combustibil, сauzând un prejudiciu în valoare de peste 20 000 de lei.   

Urmare a măsurilor speciale de investigație întreprinse de polițiștii din Strășeni, bănuiții au fost stabiliți,  doi bărbați de 28 și, respectiv, 38 de ani.

În automobilele acestora, polițiștii au  depistat pompe cu furtun pentru extragerea combustibilului, dar și butelii pentru carburanți.

Aceștia nu sunt la prima abatere, anterior fiind cercetați penal pentru fapte similare.

Conform legislației în vigoare, pentru faptele comise  bărbații  riscă privarea de libertate pe un termen de până la 4 ani.

In this article