Dodon și-a exprimat temerea că PAS putea vota unirea R.Moldova cu România, dacă la alegeri obținea majoritatea constituțională

Președintele PSRM, Igor Dodon, și-a exprimat temerea că PAS putea vota pentru unirea Republicii Moldova cu România, dacă la alegerile de duminică obținea majoritatea constituțională. Liderul socialiștilor a...

Președintele PSRM, Igor Dodon, și-a exprimat temerea că PAS putea vota pentru unirea Republicii Moldova cu România, dacă la alegerile de duminică obținea majoritatea constituțională. Liderul socialiștilor a declarat, la o conferință de presă, că PSRM va veghea strict respectarea suveranității și independenței Republicii Moldova de către noua guvernare, iar orice pas greșit va fi taxat dur și ferm.

”Oamenii au avut încrederea că oponenții noștri vor putea arăta rezultate concrete. Eu am opinia mea legată de această situație. În continuare văd un scenariu pesimist. Ținem minte ce a fost când la guvernare au venit partidele de dreapta, proeuropene. Mai ales acum când au un control total. Bine că nu au majoritate constituțională, pentru că puteau înfăptui și unirea cu România. Noi vom lupta pentru statalitate. Prognozele nu sunt optimiste, dar trebuie să le dăm posibilitatea să activeze. Vom verifica ca ei să și onoreze angajamentele date cetățenilor. Dacă vor face pași greșiți cu consecințe serioase pentru viața socială, statalitate, destabilizate, bineînțeles că acestea sunt motive de a scoate oamenii la proteste”, a spus Dodon.

Liderul socialiștilor a menționat că la această etapă nu există niciun sens să fie scoși oamenii la proteste, care au obosit de politică și care așteaptă rezultate concrete. Potrivit lui Dodon, acum trebuie să fie parcurse de urgență toate procedurile de validare a rezultatelor, să se convoace prima ședință a Parlamentului și să fie învestit nou Guvern.

Igor Dodon a declarat că PSRM va fi o opoziție profesionistă și responsabilă, lucru de care formațiunea sa nu a avut parte când în opoziție a fost PAS, care s-a manifestat slab și emotiv.

”Noi suntem politicieni maturi. Guvernarea se schimbă pe opoziție. Opoziția se schimbă pe guvernare. Este logic, firesc. Lucrul acesta s-a întâmplat și în Republica Moldova. Cei care au fost în opoziție au venit la guvernare și au obținut o guvernare destul de mare, șaizeci și ceva de mandate. Le urăm succese. Vedem cum vor face sau nu treabă. După aceea luăm decizii. Este foarte important ca opoziția să fie profesionistă și responsabilă. Eu nu am avut parte de așa o opoziție profesionistă cum vor avea ei parte. Noi suntem mult mai pregătiți în opoziție decât au fost ei în opoziție. Cunoaștem mult mai bine ce trebuie să facem. Vom taxa mult mai dur. Nu cu emoții, cu lucruri clare, profesioniste. Asta este democrație. Mergem înainte, hotărât, cu capul sus”, a declarat președintele PSRM.

In this article