Dodon: Niciun ministru nu va ridica mâna pentru a lua banii de la vaccin, de la medici și va da bani pentru fanteziile electorale ale președintelui țării

Igor Dodon susține că PSRM nu va admite organizarea alegerilor parlamentare anticipate în plină pandemie. Liderul socialiștilor a declarat, la emisiunea de vineri, că până nu vor fi...

Igor Dodon susține că PSRM nu va admite organizarea alegerilor parlamentare anticipate în plină pandemie. Liderul socialiștilor a declarat, la emisiunea de vineri, că până nu vor fi procurate cel puțin un milion de doze de vaccin și imunizați 300-400 de mii de cetățeni, despre anticipate nu poate fi vorba, indiferent de dorințele președintelui Maia Sandu.

”Până nu vor fi atinse aceste două obiective, alegerile anticipate nu vor fi în țară, indiferent de dorințele Maiei Sandu. Repet, PSRM are mai multe instrumente pentru a bloca capriciile președintelui țării”, a spus Dodon.

Președintele PSRM a amintit și despre o decizie a Curții Constituționale din 2017, potrivit căreia, nu poate fi organizat un scrutin electoral dacă nu sunt prevăzuți bani în bugetul de stat.

”În bugetul anului 2021 nu sunt prevăzuți bani pentru alegeri parlamentare anticipate. Socialiștii nu vor vota modificări la bugetul de stat pentru alocarea banilor la alegeri până nu procurăm vaccinuri pentru oameni. Niciun deputat responsabil, poate cei de la PAS, niciun ministru nu va ridica mâna pentru a lua banii de la vaccin, de la medici și va da bani pentru fanteziile electorale ale președintelui țării și a celor de la PAS”, a declarat Dodon.

Președintele PSRM a reiterat că din cele 120 de milioane cât ar costa alegerile anticipate s-ar putea procura 600 de mii de doze de vaccinuri anti-COVID.

In this article