Dodon: În doar 7 ore, peste 4000 de persoane au fost imunizate, aproape toate preferând Sputnik V

  Record de persoane vaccinate în cadrul Maratonului de astăzi, organizat de Primăria Chișinău împreună cu Ministerul Sănătății. În doar 7 ore, peste 4000 de persoane au fost...

  Record de persoane vaccinate în cadrul Maratonului de astăzi, organizat de Primăria Chișinău împreună cu Ministerul Sănătății. În doar 7 ore, peste 4000 de persoane au fost imunizate, aproape toate preferând Sputnik V. Sute de persoane au așteptat de aseară să fie printre primii care primesc acest ser.  Despre aceasta liderul PSRM, Igor Dodon, a scris pe rețelele de socializare.

“Felicit organizatorii pentru buna desfășurare a Maratonului! Mulțumesc mult medicilor și voluntarilor, implicați în procesul de vaccinare, datorită cărora procesul de imunizare a fost rapid și fără probleme.

De asemenea, mulțumesc poliției, care a asigurat ordinea, precum și tuturor serviciilor municipale, pentru buna desfășurare a Maratonului. În mod deosebit, primarului general al Capitalei, Ion Ceban, pentru inițiativă și implicare. Vreau să mulțumesc și Rusiei pentru donația generoasă de Sputnik V, cel mai așteptat vaccin în țara noastră, fapt confirmat și astăzi. 

Apreciez gestul Mitropolitului Moldovei Vladimir pentru că a oferit în dar 1000 de doze de Sputnik V din volumul preconizat slujitorilor bisericii” , a scris Dodon.

Liderul PSRM tot a mers, azi, la maraton pentru a se imuniza cu Sputnik, dar nu a reușit din cauza rândului mare.

“Am decis să asigurăm cu vaccin toți doritorii și sper să o fac când vine următorul lot de vaccin anti-COVID-19 Sputnik V, în timpul apropiat. Împreună cu echipa noastră, vom face tot posibilul pentru că în următoarele săptămâni să ajungă câteva sute de mii de seturi Sputnik V” , a mai spus Dodon.

In this article