Dodon: Discutăm cu colegii de la Ministerul Educației pentru a vedea ce soluții se vor găsi pentru susținerea în acest an examenul

Președintele Igor Dodon susține că autoritățile identifică posibilități pentru ca tinerii cu restanțe la sesiunea de BAC-2019 să poată susține în acest an de studii examenul nepromovat. Șeful...

Președintele Igor Dodon susține că autoritățile identifică posibilități pentru ca tinerii cu restanțe la sesiunea de BAC-2019 să poată susține în acest an de studii examenul nepromovat.

Șeful statului a mai declarat, în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde”, că ar fi bine ca Bacalaureatul în Moldova să fie opțional.

Potrivit unei decizii de Guvern, examenele de BAC din acest an au fost anulate, iar restanțierii din anii precedenți vor putea susține examenul în sesiunea- 2021, în funcție de evoluția situației pandemice. Inițiativa Guvernului urmează să fie discutată și susținută de plenul Parlamentului.

Șeful statului susține că, imediat după anunțarea acestei decizii, a fost contactat de mai mulți tineri care l-au rugat să fie găsită o soluție pentru restanțieri.

”Nu putem să ne permitem ca voi să mai pierdeți un an din cauza pandemiei. Discutăm cu colegii de la Ministerul Educației pentru a vedea ce soluții se vor găsi”, a spus Dodon.

În opinia președintelui, sesiunea de Bacalaureat nu ar trebui să fie obligatorie în Moldova. Șeful statului a amintit despre o inițiativă mai veche de a sa, prin care se propunea ca examenele de BAC să fie opționale.

In this article