Dodon, despre scumpirea pâinii: Nu există premise pentru majorarea prețului, cred că este o scăpare a Guvernului

Nu există premise pentru scumpirea pâinii. Opinia a fost expusă de către liderul PSRM, Igor Dodon, la postul de televiziune Primul în Moldova. Fostul președinte al țării susține...

Nu există premise pentru scumpirea pâinii. Opinia a fost expusă de către liderul PSRM, Igor Dodon, la postul de televiziune Primul în Moldova. Fostul președinte al țării susține că actuala guvernare ar trebui să verifice situația creată și să intervină de urgență.

“Eu am analizat roada de grâu din ultimii 20 de ani. În acest an avem 1,5 mln de tone de grâu, este cea mai mare recoltă din Republica Moldova. Anul trecut, de exemplu, au fost 500 mii de tone. Adică avem de trei ori mai mult grâu. Eu cred că este o scăpare a guvernului Republicii Moldova. Trebuie de verificat și de intervenit. Nu există motive pentru scumpirea pâinii”, a spus Dodon.

Precizăm că din 6 septembrie, Combinatul de panificație din mun. Bălți a majorat prețul la două tipuri de pâine. Creșterea medie este de 25 de bani sau cu 5,5%. Reprezentanții Combinatului au anunțat că în scurt timp și alte produse de panificație vor costa mai mult.

In this article