DODON: Decizia de demisie a Guvernului Chicu a fost discutată imediat după alegerile prezidențiale

Decizia de demisie a Guvernului Chicu a fost discutată și aprobată în echipă, imediat după alegerile prezidențiale. Declarația a fost făcută de președintele Igor Dodon în cadrul unei...

Decizia de demisie a Guvernului Chicu a fost discutată și aprobată în echipă, imediat după alegerile prezidențiale. Declarația a fost făcută de președintele Igor Dodon în cadrul unei ediții speciale la Moldova 1.

Șeful statului susține că este o decizie corectă și luată doar în contextul declanșării alegerilor parlamentare anticipate. Dodon a reiterat că demisia Guvernului Chicu este asumată și nu a fost luată sub presiunea protestelor.

De asemenea, președintele s-a arătat sceptic că astăzi avea să treacă în Parlament moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, înaintată de deputați PAS și DA.

Președintele a amintit că demisia Guvernului Chicu are loc după ce au fost votate și promulgate legile importante pentru menținerea stabilității în țară și a declarat că de acum încolo președintele nou ales, Maia Sandu, trebuie să-și asume întreaga responsabilitate pentru ceea ce se întâmplă în țară.

In this article