Dodon cheamă cetățenii la protest, împotriva închiderii secțiilor de vot

Președintele PSRM, Igor Dodon, a calificat drept criminală și antidemocratică decizia Curții de Apel de micșora de la 41 la 12 a numărului secțiilor de votare pentru cetățenii...

Președintele PSRM, Igor Dodon, a calificat drept criminală și antidemocratică decizia Curții de Apel de micșora de la 41 la 12 a numărului secțiilor de votare pentru cetățenii moldoveni din regiunea de est a țării cu doar două zile înainte de alegeri. Liderul PSRM a chemat toți cetățenii și susținătorii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor să vină astăzi, la ora 12:00, la un protest în fața Curții Supreme de Justiție. 

Potrivit liderului socialiștilor, cei trei judecători care au luat această decizie sunt la ”cheremul președintelui Maia Sandu”. 

”Noi nu vom lăsa acest lucru așa. Îndemn susținătorii PSRM și PCRM să vină la un protest, astăzi, la 12.00, la sediul central al CSJ. Sper că CSJ va ține cont de Constituție și lege și nu va permite încălcarea dreptului cetățenilor de a vota. Ceea ce se întâmplă acum nu este doar o trădare a cetățenilor din stânga Nistrului, dar o provocare care va avea consecințe foarte mari”, a spus Dodon. 

Comisia Electorală Centrală a depus, vineri, recurs la Curtea Supremă de Justiție pentru a păstra cele 41 de secții de votare pentru cetățenii moldoveni din regiunea transnistreană.

In this article