Dodon către propunerea Ceban: ”Sunt gata să susțin și să promovez asemenea inițiative legislative”

Președintele țării, Igor Dodon, a salutat propunerea primarului general al Capitalei, Ion Ceban, de a reglementa prin lege protecția și dezvoltarea patrimoniului municipal. Șeful statului a declarat în...

Președintele țării, Igor Dodon, a salutat propunerea primarului general al Capitalei, Ion Ceban, de a reglementa prin lege protecția și dezvoltarea patrimoniului municipal. Șeful statului a declarat în cadrul unei întrevederi cu edilul-șef că susține ideea legiferării unor norme prin care să fie stabilite hotarele tuturor zonelor spațiilor verzi din Chișinău, interzicerea construcțiilor în perimetrul zonelor verzi, înstrăinarea terenurilor funciare din municipiu și darea în arendă în exclusivitate prin licitație publică.

”Sunt gata să susțin și să promovez asemenea inițiative legislative”, a declarat șeful statului.

În cadrul discuției au mai fost abordate chestiuni ce țin de perioada stării de urgență în sănătatea publică. Ceban a dat asigurări că în comun cu serviciile municipale sunt analizate și întreprinse măsuri de minimizare a riscului de contaminare cu COVID-19, dar și de revenire a agenților economici la regimul de lucru normal.

 

In this article