Dodon: Banii pentru achitarea facturilor la lumină a consumatorilor casnici pot fi găsiți în bugetele instituțiilor statului

Banii pentru achitarea facturilor la lumină a consumatorilor casnici pot fi găsiți în bugetele instituțiilor statului. De această părere este președintele PSRM, Igor Dodon.„Noi propunem revederea cheltuielilor pentru...

Banii pentru achitarea facturilor la lumină a consumatorilor casnici pot fi găsiți în bugetele instituțiilor statului. De această părere este președintele PSRM, Igor Dodon.

„Noi propunem revederea cheltuielilor pentru întreținerea unor instituții de stat, inclusiv Președinția, Parlament, Guvern. Pentru achitarea acestor facturi ne trebuie 530 de milioane de lei. Eu cred că 200-250 de milioane de lei putem să le luăm din contul unor instituții de stat. Nu e o problemă dacă nu își va cumpăra mașină un ministru sau mobilă un șef de instituție de stat”, a declarat Igor Dodon.
Precizăm că Parlamentul a votat, în prima lectură, proiectul PSRM potrivit căruia statul va acoperi cheltuielile pentru facturile la energia electrică pe perioada stării de urgență pentru toți consumatorii casnici din Republica Moldova. Inițiativa vizează peste 1,2 milioane de cetățeni.

In this article