Documente oficiale chineze transportate ilegal, descoperite pe AIC

Mai multe documente oficiale, asupra cărora posesorul nu avea împuternicire de transportare, au fost ridicate de la un pasager, aflat în tranzit spre Ucraina. Potrivit Poliției de Frontieră,...

Mai multe documente oficiale, asupra cărora posesorul nu avea împuternicire de transportare, au fost ridicate de la un pasager, aflat în tranzit spre Ucraina.

Potrivit Poliției de Frontieră, cazul a fost înregistrat pe Aeroportul Internațional Chișinău în după-amiaza zilei de astăzi, 15 ianuarie.

Așadar, în jurul orei 14:25, printre pasagerii sosiți în Republica Moldova cu ruta Istanbul-Chișinău a fost identificat un cetățean al Republicii China.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au luat decizia extinderii verificărilor asupra străinului și a bagajului acestuia. Drept urmare, au fost depistate 21 de dosare apostilate ale licențelor de studii pentru cetățenii Republicii China, un pașaport chinez eliberat pe numele unei persoane străine și un dosar apostilat al certificatului de căsătorie a doi cetățeni ai Chinei, inclusiv certificatele de căsătorie.

Pentru documentele în cauză, călătorul nu a putut prezenta o împuternicire privind transportarea acestora în conformitate cu prevederile legale.

În fapt, actele au fost ridicate, iar cazul în continuare este cercetat sub toate aspectele. Persoanei i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat, aceasta aflându-se în tranzit pe teritoriul Republicii Moldova spre Ucraina.

Foto: Border.gov.md

In this article