DOC // „Urbanconstruct” înaintează o scrisoare deschisă: Dl Primar, permiteți-ne să ne facem lucrul onest

Compania „Urbanconstruct” SRL, care intenționează să construiască un complex locativ ș business în apropierea Circului din Chișinău, a adresat o scrisoare deschisă primarului general Ion Ceban. Firma de...

Compania „Urbanconstruct” SRL, care intenționează să construiască un complex locativ ș business în apropierea Circului din Chișinău, a adresat o scrisoare deschisă primarului general Ion Ceban. Firma de construcții îl informează pe Ion Ceban că are toate actele în regulă, iar capitala avea doar de câștigat în urma edificării complexului de clădiri, informează Ziarul Național.

„Compania „Urbanconstruct” SRL dorește să fie auzită. Situația care s-a creat în jurul construcției ce urmează a fi demarată în zona Circului ne-a surprins. Or, „Urbanconstruct” SRL este o companie cu o reputație ireproșabilă, care a dat în exploatare mai multe blocuri de locuit chiar înainte termenului promis, care achită cu regularitate impozitele la stat și asigură cu locuri de muncă locuitorii capitalei, spre deosebire de cei care fac gălăgie în goana după dividende. Sunt convins că știți acest lucru”, se arată în scrisoarea semnată de fondatorul „Urbanconstruct” SRL, Tudor Talpă.

Talpă afirmă că i se par nedrepte acuzațiile care se aduc companiei.

„Reacția pripită și acuzațiile care ni se aduc ne-au marcat, or, noi nu ne propunem altceva decât să transformăm paragina din inima capitalei într-un loc modern, civilizat, care să îmbine armonios modernismul cu istoricul. Planificăm o investiție de 28 milioane de euro, din care se vor achita impozite și vor fi create peste 2 000 de locuri de muncă, cu salarii decente, achitate la timp. Mai mult, peste 350 de familii vor avea acces la locuințe de calitate, iar în preajmă va fi amenajat un parc deosebit. Parcul va fi acolo unde acum e paragină și se plimbă doar câinii vagabonzi. Centrul de afaceri va avea la ultimul etaj un Observator, care va fi accesibil oricui va dori să vadă de sus. Mai mult, locuri de parcare vom asigura în proporție de 1:1”, spune Talpă în scrisoarea adresată lui Ceban.

Totodată, compania susține că are toate actele în regulă și poate demara construcția. „Dumneavoastră cunoașteți că lotul de pământ de 88 de ari aparține „Urbanconstruct” S noastre sunt în regulă, iar studiul geologic demonstrează clar că nu există pericole pentru Sf. Constantin și Elena. Mai mult, noi vom renova locașul și vom amenaja teritoriul.

Dle Primar, noi vă rugăm se ne oferiți posibilitatea se vă prezentăm în detalii proiectul ce fi construit. Suntem deschiși și dispuși să discutăm și împreună să găsim cea mai bund fo pentru ca orașul nostru, Chișinău, să beneficieze de investiții serioase și să capete un as modern. „Urbanconstruct” SRL nu își dorește să facă investiții în afara țării, unde, de altfel este așteptat. „Urbanconstruct” SRL vrea să lucreze acasă și să contribuie astfel la bunăstarea țării. Permiteți-ne să ne facem lucrul onest, așa cum am făcut dintotdeauna”, se mai arată în scrisoarea lui Tudor Talpă.

Săptămâna trecută, Consiliul Național al Monumentelor Istorice a aprobat proiectul de edificare a unui complex multifuncțional în apropierea Circului, însă subiectul a provocat critici în spațiul public, deoarece ar fi afectată vizibilitatea dar și fundația bisericii Sfinților Împărați Constantin și Elena.

Scrisoare Deschisă Catre Pr… by Vitalie Hadei

In this article